REUTERS

Під загальним керівництвом штабу Південного військового округу ЗС РФ (місце дислокації — Ростов-на-Дону, РФ), на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях на цьому тижні розпочато низку командно-штабних навчань з визначеним складом російських окупаційних військ.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожОкупанти поранили чотирьох українських військових на Донбасі

Відео дня

За даними Головного управління розвідки Міноборони, особлива увага приділяється застосуванню сил і засобів розвідки та управлінню вогнем артилерійських підрозділів і протиповітряної оборони.

«При цьому, заходи проводяться синхронізовано в рамках двосторонніх навчань з управління військами (силами) 8 загальновійськової армії (штаб — у м. Новочеркаськ, Ростовська область) Південного військового округу ЗС РФ на Донському операційному напрямку», - зауважив Гуцуляк.

Речник додав, що підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню.