Володимир Зеленський та Дональд Трамп  / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі особисто звернувся до президента США Дональда Трампа долучитись до припинення війни на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій до складу України. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у Нью-Йорку за результатом зустрічі з Трампом.

«Я хочу подякувати пані Меркель – вона одна з тих, хто дійсно підтримує Україну і в «нормандському форматі», це дуже важливо для нас. Ми з нею спілкувалися з приводу дати (проведення зустрічі в «нормандському форматі» - УНІАН). Дату ми чекаємо, дата поки що, на жаль, не узгоджена», - заявив він. 

Відео дня

Зеленський зауважив, що неодноразово звертався до США щодо долучення до вирішення конфлікту на Донбасі. 

«Перший раз особисто (звернувся – УНІАН) не по телефону до президента Трампа, щоб він доєднався до рішення всіх наших проблем, до припинення війни і повернення наших територій. Але не для того, щоб зараз, коли ми чекаємо на зустріч в «нормандському форматі», щоб він приєднався. Зараз нам треба перший раз в моєму політичному житті зустрітися в тому форматі, який є, якщо він не буде працювати і не буде рухатись, так ми будемо долучати…і не тільки Америку», - наголосив глава держави. 

Читайте такожЗеленський розповів про дві війни в Україні

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту «нормандської четвірки» найближчим часом у Парижі.

26 серпня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав «нормандського формату». Серед них - розведення сил і засобів у Станиці Луганській, а також біля Петровського і Золотого, а також фіксація «у правовому сенсі» «формули Штайнмайєра».

13 вересня Зеленський заявив, що розраховує на зустріч у «нормандському форматі» на найвищому рівні до кінця вересня.