Для іноземців порядок перетину лінії розмежування фактично залишився без змін / фото ДПСУ

29 жовтня 2019 року, відповідно до постанови Кабміну, набуває чинності порядок перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

У загальному порядку громадянам України для перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповану територію України необхідно мати із собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України та дозвіл фізичної особи.

Відео дня

Щодо осіб, які не досягли 16-річного віку, то їм під час перетину лінії розмежування необхідно мати з собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України чи проїзний документ дитини.

Водночас повідомляється, що міграційна служба України вже не видає проїзний документ дитини, але ті, хто отримав його раніше, можуть цим документом користуватися до закінчення терміну його дії.

Читайте такожУ КПВВ "Станиця Луганська" введено скорочений режим роботи

Разом з тим, виїхати з тимчасово окупованої території можуть і громадяни України, які не мали можливості оформити паспорт громадянина України, але їм необхідно пред’явити свідоцтво про народження або будь-який інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Також можуть виїхати з окупованої території і громадяни України, які народилися там, а тому не отримали свідоцтво про народження українського зразку. Виїжджати вони повинні з особою, що їх супроводжує, та за її паспортним документом, а також документами, що підтверджують факт їхнього народження.

Крім того, пропуск громадян, які виїхали з окупованої території для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, буде здійснюватися за умови пред’явлення довідки, виданої територіальним органом або територіальним підрозділом ДМС.

До того, як наголосили в ДПСУ, варто врахувати, що пропуск на окуповану територію громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або інших документів, передбачених постановою Кабміну від 27 січня 1995 р. № 57.

Нотаріально-посвідчена згода другого з батьків (усиновлювачів) не вимагається у разі, коли дитина повертається на окуповану територію у супроводі того з батьків, з яким здійснила виїзд.

Для іноземців порядок перетину лінії розмежування фактично залишився без змін.