Наразі планується розведення на трьох ділянках / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що президент України Володимир Зеленський планує розвести війська вздовж усієї лінії розмежування після розведення у трьох перших районах - у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Читайте такожПристайко: наступного тижня ми плануємо ще більш масштабний обмін ув’язненими з РФ

Про це Пристайко сказав ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Відео дня

Глава МЗС розповів про поїздку президента Володимира Зеленського у Станицю Луганську, який пообіцяв відремонтувати міст у цьому пункті.

"Він планує після цього розведення у трьох точках розвести в усіх 400 км, щоб люди перестали гинути на всіх цих 400 км, і так крок за кроком. Я вважаю, що він не мав морального права... довше чекати", - заявив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, у червні відбулось розведення підрозділів та озброєння Збройних сил України і бойовиків поблизу Станиці Луганської.

13 вересня Зеленський заявив, що наступним етапом припинення вогню на Донбасі буде розведення військ у Петрівському і Золотому.

1 жовтня Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську домовились про початок розведення військ у Петрівському та Золотому.