Шаройка засудили в Білорусі до 8 років ув'язнення / фото Радіо Свобода

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсує позитивні новини стосовно незаконно засудженого в Білорусі українського журналіста Павла Шаройка.

Про це Пристайко сказав ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Читайте такожПристайко: наступного тижня ми плануємо ще більш масштабний обмін ув’язненими з РФ

Відео дня

Зокрема, главу МЗС запитали у контексті візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну 4 жовтня щодо того, чи можуть бути поступки щодо журналіста Шаройка.

"Завтра буде", - заявив Пристайко.

На уточнююче питання, він сказав, що веде мову про "поступки".

"Завтра буде те, про що засоби масової інформації з радістю зможуть доповісти", - заявив глава МЗС.

Як повідомляв УНІАН, колишній власний кореспондент УНІАН у Білорусі Шаройко був затриманий в Мінську 25 жовтня 2017 року. Його звинуватили в шпигунстві і заявили, що він є кадровим співробітником розвідки України.

Головне розвідувальне управління Міністерства оборони України підтвердило, що Шаройко працював у відомстві на посаді керівника прес-служби і в 2009 році звільнився за станом здоров'я.

23 травня 2018 року стало відомо, що Верховний суд Білорусі засудив Шаройка до 8 років позбавлення волі.

5 жовтня голова КДБ Білорусі Валерій Вакульчик повідомив, що офіційний Мінськ розглядає питання помилування Шаройка. У січні 2018 року його перевели із СІЗО КДБ Білорусі в колонію у Бобруйську.

26 вересня цього року президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність найближчим часом на взаємній основі вирішити питання з помилуванням Шаройка та обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політики.