Зеленський у Золотому / фото facebook.com/Sashulya Lisova

Президент Володимир Зеленський відвідав добровольчий батальйон на ділянці розведення сил в Золотому.

Про це повідомляє один з телеграм-каналів Національного корпусу.

Читайте такожБойовики зірвали розведення сил в районі Богданівкі – штаб

Відео дня

"Зеленський приїхав до добровольців у Золоте. Серйозна розмова про відвід фронту", - йдеться в повідомленні.

Бійці вирішили пригостити главу держави чаєм і запросили присісти. На ролику чути голос бійця, який сказав президенту - "Ми ж гостинні, сідайте, поспілкуємося".

Водночас Зеленського обурило запитання про можливу зустріч з ветеранами щодо протестів "Ні капітуляції".

Військовослужбовець ООС запитав президента, чи зустрінеться він з ветеранами з приводу акцій Ні капітуляції, що відбулися по всій Україні:

«Люди вимагали зустрічі», — сказав військовий.

«Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати», — відповів Зеленський.

На твердження військового, що президенту передали інформацію про акції протесту в Україні і про бажання учасників зустрітися з ним, Зеленський відповів:

«Хто мені передав? В Україні вчора пройшов дощ, ось що мені передали».

Військовий на ім'я Денис пояснив, що ветерани передали губернатору [Миколаївської області - ред.]Стаднику листа з вимогою зустрічі з президентом.

«Він мені передав, я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав — зброю прибери. А ти мене не переводь на акції», — сказав Зеленський.

«Я хотів побачити в очах розуміння. А побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть і переводить мене на іншу тему», — додав Зеленський, ще раз пообіцявши прочитати листа.

Також Зеленський заявив, що йому байдуже з ким підписувати перемир'я. Головне – повернути території та припинити війну, в якій гинуть люди.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську домовилися про розведення військ у Луганській області. Розведення повинне було початися 7 жовтня, але його перенесли через постійні обстріли з боку проросійських бойовиків.

Останній раз бойовики обстріляли позиції військових на ділянці розведення військ біля Петровського 25 жовтня.

Восени 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Біля Золотого і Петровського розведення тоді відбулося, але не збереглося. Влітку 2019 року, після зміни влади в Україні, провели розведення біля Станиці Луганської.