Ілюстрація / REUTERS

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, котрі у період із 14 до 27 жовтня здійснювали патрулювання в Золотому на Луганщині, зафіксували 14 жертв серед цивільного населення. Зокрема, місія підтвердила повідомлення про сімох дітей, які дістали поранення у Золотому.

У звіті спостерігачів йдеться про 5 хлопчиків і 2 дівчат, які зазнали поранень унаслідок спрацювання мін і невибухлих боєприпасів.

Читайте такожНа Донбасі за 5 років війни загинуло понад 3,3 тисячі мирних жителів – ООН

Відео дня

«Дітей, особливо хлопчиків, часто приваблюють міни та невибухлі боєприпаси; вони помилково сприймають їх за іграшки або цінні предмети»», — зазначили в ОБСЄ.

Окрім того, протягом охопленого періоду місія зафіксувала близько 16 200 порушень режиму припинення вогню, серед яких приблизно 3 500 вибухів. Протягом попереднього двотижневого періоду було зафіксовано приблизно 17 тисяч таких порушень, зокрема орієнтовно 3 200 вибухів.

Загалом з початку 2019 року СММ підтвердила загибель 16 людей серед цивільного населення та поранення. Також спостерігачі підтвердили 121 випадок поранень серед цивільних.