Представники місії ОБСЄ змушені були посадити БПЛА у місці злету / УНІАН

Окупаційні війська на Донбасі сьогодні обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляє прес-центр штабу Об’єднаних сил у Facebook, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ.

Читайте такожВ ОБСЄ закликають відновити процес розведення сил у Петрівському

Відео дня

«Сьогодні представники місії за допомогою безпілотника типу «Квадро» спостерігали за ситуацією у районі населеного пункту Чермалик Донецької області. Коли літальний апарат перетнув лінію розмежування та виконував свої функції над тимчасово окупованою територією, о 12:09 противник випустив в його бік вісім черг зі стрілецької зброї, а через сім хвилин – ще 5 черг», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, окупанти намагались вплинути на роботу БПЛА «засобами радіоелектронної боротьби».

Зазначається, що представники місії ОБСЄ, щоб запобігти втраті безпілотного літального апарата, змушені були його посадити у місці злету, у районі Чермалика.

«Такі дії збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою протизаконну діяльність на тимчасово окупованій території України», - наголосили у штабі ООС.

Як повідомляв УНІАН, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що з початку 2019 року підтверджено 16 загиблих і 121 поранених цивільних осіб на Донбасі.