Спостерігачі зафіксували пошкодження  внаслідок вогню будівель двох діючих шкіл / фото ОБСЄ/Альфред Купперс

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що з початку 2019 року підтверджено 16 загиблих і 121 поранених цивільних осіб на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії за другу половину жовтня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

"У період із 14 до 27 жовтня Спеціальна моніторингова місія зафіксувала близько 16 тис. 200 порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 3,5 тис. вибухів, якщо порівнювати з попереднім двотижневим періодом, коли було зафіксовано приблизно 17 тис. таких порушень, зокрема орієнтовно 3,2 тис. вибухів", - зазначили в ОБСЄ.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ закликають відновити процес розведення сил у Петрівському

Також місія за вказаний період підтвердила повідомлення про 14 жертв серед цивільного населення (усі зазнали поранень), зокрема 5 хлопчиків і двох дівчаток, яких поранено внаслідок спрацювання мін і боєприпасів, що не вибухнули.

"З початку 2019 року кількість підтверджених СММ жертв серед цивільного населення становить 137 людей: 16 загиблих і 121 поранений", - зазначається у звіті.

При цьому спостерігачі зафіксували пошкодження внаслідок вогню зі стрілецької зброї будівель двох діючих шкіл в Олександрівці та Золотому.

"З початку року місія зафіксувала пошкодження будівель 14 діючих навчальних закладів, зокрема 11 шкіл і трьох дитячих садочків по обидві сторони від лінії зіткнення внаслідок обстрілів і вогню зі стрілецької зброї. Крім того, і далі під загрозою інші цивільні об’єкти в розташованих поблизу лінії зіткнення населених пунктах, зокрема в Докучаєвську, де в 2019 році спостерігачі бачили пошкодження 50 цивільних об’єктів внаслідок обстрілів", - заявили в місії.

Як повідомляв УНІАН, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, котрі у період із 14 до 27 жовтня здійснювали патрулювання в Золотому на Луганщині, зафіксували 14 жертв серед цивільного населення. Зокрема, місія підтвердила повідомлення про сімох дітей, які дістали поранення у Золотому.