Спостерігачі ОБСЄ зафіксували стрілянину в районі Петрівського / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували вогонь із великокаліберного кулемета у межах ділянки розведення сил і засобів в районі Петрівського.

Про це йдеться у звіті СММ на сайті ОБСЄ.

Читайте також"У нас був час підготуватися": генерал пояснив, чому не варто боятися розведення сил на Донбасі

Відео дня

"20 листопада, патрулюючи приблизно за 2 км на північ від Петрівського, команда місії чула 3 черги з великокаліберного кулемета за 2-3 км на південь, південний захід (за оцінкою, у межах ділянки розведення в районі Петрівського)", - йдеться у звіті.

Також сказано, що того ж дня, перебуваючи у Богданівці, спостерігачі бачили біля ділянки розведення в районі Петрівського приблизно 20 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Водночас, офіцер Збройних сил України при Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК) повідомив СММ, що на ділянці розведення завершено роботи з розмінування.

"Пізніше того ж дня місія отримала вербальну ноту від Міністерства закордонних справ України, у якій СММ було поінформовано про завершення робіт із розмінування у певних місцях на ділянці розведення в районі Петрівського, а також про усунення загороджень, вилучення мін та інших вибухонебезпечних предметів, та огородження додаткових ділянок, які, за оцінкою, забруднені невибухлими боєприпасами", - йдеться у звіті.

"СММ також отримала листа від збройних формувань (від бойовиків - УНІАН), у якому місію інформували про завершення основних робіт із розмінування, проведення ретельної перевірки ділянки та прилеглих територій, а також про огородження ділянок, які, за оцінкою, забруднені невибухлими боєприпасами", - заявили спостерігачі.

Окрім того, члени патруля СММ, перебуваючи у Богданівці, чули 10 вибухів невизначеного походження та приблизно 115 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та 30-мм гармати. За оцінкою місії, більшість із цих епізодів вогневої активності сталася приблизно за 2-3 км на південь, південний схід і південний захід (усі за межами ділянки розведення).

Як повідомляв УНІАН, 9 листопада розпочалось, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки і Петрівського.

13 листопада на цій ділянці розпочалася практична фаза розмінування території, яка завершилася 20 листопада.

Сьогодні, 21 листопада, в районі населеного пунктів Богданівка Донецької області о 12.00 розпочалися заходи з демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення.