фото: штаб ООВ/Facebook  Вантажівка під час обстрілу не перебувала на передовій / фото: штаб ООС/Facebook

Бойовики в Донецькій області атакували з протитанкового керованого ракетного комплексу військовий автомобіль, який перебував у мирному населеному пункті - селі Шуми.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Об'єднаних сил у Facebook.

Зазначається, що напередодні від однієї з військових частин в районі проведення ООС надійшло повідомлення про пошкодження вантажівки. В ході виїзду слідчої групи на місце інциденту з'ясувалося, що автомобіль був підбитий з протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот".

Відео дня
фото: штаб ООС/Facebook

"Даний автомобіль на момент обстрілу навіть не перебував на передовій лінії оборони, а знаходився у населеному пункті Шуми. Машина забезпечення просто розвозила харчі і воду для військовослужбовців на дальні позиції. Такої підлості, щоб в мирному населеному пункті, де проживають тільки цивільні, буде застосовано таку потужну зброю, ніхто не чекав", - зазначив військовослужбовець ЗС України Віктор.

За його словами, пуск ракети здійснювався з відстані близько 2,5 км. На такій дальності управляти боєприпасом дуже важко. Оператор ворожого ПТРК намагався "завести" ракету саме в кабіну, але чітко не розрахував відстань і потрапив в дерев'яний борт кузова.

фото: штаб ООС/Facebook

"Троє військовослужбовців отримали контузію. Серед них - одна жінка. Зараз вони знаходяться на лікуванні у військовому госпіталі. Стан їх здоров'я задовільний", - повідомили в штабі.

фото: штаб ООС/Facebook

Як повідомляв УНІАН, на Донбасі загинув командир батареї 15-го реактивного артилерійського полку, старший лейтенант 24-річний Богдан Шацький.