Україна виконала домовленості лідерів країн "нормандської четвірки", досягнуті у жовтні 2016 року / УНІАН

Українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську назвала невиконані підконтрольними Росії бойовиками кроки перед зустріччю лідерів країн "нормандської четвірки".

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожБойовики хочуть запровадити в ОРДЛО обов'язкову "строкову військову службу" – Міноборони

Відео дня

За її словами, Україна виконала домовленості лідерів країн "нормандської четвірки", досягнуті у жовтні 2016 року.

Зокрема, зауважила Оліфер, йдеться про розведення сил та засобів на ділянках в районі населених пунктів Золоте, Петрівське і Станиця Луганська, про зведення мосту біля контрольного пункту в'їзду-виїзду у Станиці Луганській, а також про розв'язання питання водопостачання в Луганській області.

"Натомість з боку ОРДЛО немає допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб; не надано безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, яка не підконтрольна Україні, включно з ділянкою українсько-російського кордону; не створено умов для роботи КПВВ "Золоте", - наголосила Оліфер.

Вона заявила, що "особливо гострою лишається проблема звільнення утримуваних осіб".

"Таким чином, напередодні зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", запланованої на 9 грудня, українська сторона виконала взяті на себе зобов'язання, виконання яких перебувало на особистому контролі президента України Володимира Зеленського", - наголосила Оліфер.

Як повідомляв УНІАН, у ЄС вказують на "обнадійливі" сигнали в процесі реалізації Мінських угод та очікують "значущих кроків" від Росії на саміті "нормандської четвірки".