REUTERS

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко переконаний, що процес розведення сил уздовж лінії розмежування на Донбасі слід продовжити.

Читайте такожБойовики не припиняють обстріли на Донбасі - поранено українського військового

Для цього необхідно вибрати ще декілька "найбільш простих ділянок". Про це він сказав «Обозревателю».

Відео дня

Генерал дав позитивну оцінку розведенню сил, яке було здійснено на 3 ділянках: у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. На його думку, головний підсумок розведення – припинення ведення бойових дій. "Досвід попередніх трьох точок розведення показує, що це доцільно, оскільки в цих районах не ведуться бойові дії, що не гинуть наші військовослужбовці. Вогонь стає малоефективним", – підкреслив він.

На думку Романенка, доти, доки сторони не домовляться про повне відведення незаконних збройних формувань з окупованої території Донбасу "за межі кордону" України і Росії, допоки не буде вирішено питання з місцевими виборами, слід розводити сили на тих ділянках, де це можливо . "Це треба робити послідовно", – переконаний він.

Романенко додав, що подібні кроки українська сторона повинна робити не тому, що про нове розведення сил заявили в терористичній "ДНР", а тому що саме така домовленість була досягнута між президентами України і Росії під час "нормандського саміту".