Пристайко прокоментував можливі вибори в ОРДЛО / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що місцеві вибори на окупованій частині Донбасу доцільно провести паралельно із загальноукраїнським голосуванням восени цього року.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Bild, переклад якого опубліковано на сайті МЗС.

За його словами, Україна погодилася закріпити так звану формулу Штайнмаєра у своєму законодавстві, але це не означає, що вибори в ОРДЛО будуть проведені "за будь-якої умови".

Відео дня

"В ідеалі ці вибори мали б бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени. Мені постійно доводиться нагадувати, що це будуть не загальнонаціональні вибори, а місцеві вибори. Тому жодні незаконні формування на Сході України не можуть взяти в них участь. Тут мова йде про набагато менші адміністративні регіони по обидва боки фронту та на всій території України", - сказав глава МЗС.

Читайте такожУкраїна продовжить роботу заради обміну "всіх на всіх" – Пристайко

Відповідаючи на питання щодо можливості обрання в ОРДЛО представників так званих "республік", Пристайко пояснив: "Ми - не наївні і дуже добре знаємо, хто по іншу сторону фронту буде висуватись на вибори. Але в людей було б щонайменше почуття демократичного процесу, який відбувається паралельно на окупованих територіях і на вільних територіях, і це було б ідеальною можливістю для Росії вивести війська з нашого сходу".

Як повідомляв УНІАН, на думку тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, Москва може вивести свої війська з Донбасу упродовж одного-двох років.