Юрист мав збирати для бойовиків інформацію про колег та батька / ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила спробу втягнення представниками так званого «МДБ ЛНР» посадовця одного з регіональних підрозділів Мінюсту в Луганській області у злочинну діяльність на шкоду державній безпеці.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожНа Полтавщині затримали інформатора ФСБ (фото, відео)Зазначається, що представники «спецслужби» квазіутворення затримали юриста під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська. При цьому бойовиків зацікавив не лише факт роботи чоловіка у державній структурі, але й те що його батько обіймає відповідальну посаду в одній із вищих судових інстанцій України.

Відео дня

«Удаючись до методів психологічного тиску, шантажу та погрожуючи позбавленням волі, «мгбівці» змусили чоловіка підписати згоду на конфіденційне співробітництво. За завданням терористів він мав збирати та передавати їм інформацію про своїх колег, співробітників правоохоронних та державних установ Луганщини, а також щодо службової діяльності батька. Інструкції від кураторів «агент» мав отримувати телефоном», – говориться в повідомленні.

Також повідомляється, що відразу після повернення на підконтрольну українській владі територію посадовець потрапив до поля зору контррозвідників Служби.

«Наразі чоловік надав детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань. Перевірка показала, що посадовець не вчинив жодних дій на шкоду державній безпеці України», – додали в СБУ.

Раніше УНІАН повідомляв, як бойовики намагалися втягнути мешканця Луганщини до «козачого полку».