Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження / фото УНІАН

Протягом попередньої доби, 9 березня, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики обстрілювали позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове – з БпЛА ворог скинув ВОГ-17; двічі неподалік Авдіївки – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожСтало відоме ім'я бійця, загиблого на Донбасі 8 березня

Шість обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: поруч з Оріховим - з міномета калібру 120 мм ворог випустив 5 мін; поблизу Зайцевого - з 82-мм міномета - 4 міни; неподалік Водяного - з міномета калібру 82 мм - 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету; в районі населених пунктів Новолуганське, Луганське та Травневе - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомили в ООС.

Зазначається, що бойовики, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл санітарного автомобіля, який мав маркувальні емблеми Червоного хреста. Вони скинули на дах транспортного засобу за допомогою безпілотних літальних апаратів два заряди ВОГ-17.

"Вчора, 9 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження", - додали в штабі

З початком цієї доби, 10 березня, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає".