REUTERS

Бойовики російсько-окупаційних військ обладнують нові вогневі позиції у межах населених пунктів окупованого Донбасу, з яких обстрілюють підрозділи Об’єднаних сил.

Читайте такожУ Дніпро терміново евакуюють із зони ООС поранених українських бійців

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

Відео дня

«Командування російсько-окупаційних військ активізувало заходи, які посилюють небезпеку для цивільного населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях», - заявив він.

За словами Праути, йдеться про обладнання у межах населених пунктів нових вогневих позицій, з яких окупанти обстрілюють підрозділи Об’єднаних сил, прикриваючись місцевими жителями.

Противник також активізував мінування місцевості, у тому числі, на територіях приватних земельних ділянок без встановлення попереджувальних знаків та огороджень. «27 березня у Слов’яносербському районі Луганської області внаслідок підриву на мінах загинули дві особи, та ще одна дістала важкого поранення. Незважаючи на зазначені трагічні події, з 30 березня російські найманці 4 окремої мотострілецької бригади 2 (Луганськ) АК продовжили мінування місцевості у зазначеному районі», - додав представник Міноборони.