Проросійські найманці 8 разів порушували режим припинення вогню / Фото: amurburg.ru

06 квітня збройні формування Російської Федерації вісім разів обстрілювали позиції Об’єднаних сил. Чотири рази із застосуванням мінометів 120 і 82 калібру, які за Мінськими домовленостями повинні бути відведені від лінії розмежування.

Окупанти також відкривали вогонь по українських опорних пунктах з озброєння бойових машин піхоти, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Для припинення ворожих провокацій та ліквідації загрози для життя і здоров’я, ЗСУ застосували чергові вогневі засоби, повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

Читайте такожСБУ затримала бойовика, який замінував шість мостів на Донбасі

Відео дня

Зранку російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Павлополя. З напрямку населеного пункту Набережне вони випустили вісім мін калібру 82 мм, а також застосували озброєння бойових машин піхоти та протитанковий ракетний комплекс.

По обіді ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру по наших захисниках в районі селища Кам’янка.

П’ять мін калібру 120 мм противник випустив з напрямку населеного пункту Старомихайлівка по околицях Красногорівки. На цій ділянці проросійські найманці також застосували станкові протитанкові гранатомети.

Увечері окупанти обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї захисників Старогнатівки, а з великокаліберних кулеметів – оборонців Авдіївки. Об’єднані сили дали рішучу відповідь на усі вогневі провокації противника, примусивши ворога дотримуватись режиму припинення вогню.

Втрат за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не було.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 06 квітня українські підрозділи поранили одного проросійського бойовика. З початком цієї доби збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Як повідомляв раніше УНІАН, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запевняє, що представники так званих «ДНР» та «ЛНР» за чинної влади ніколи не стануть учасниками Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.