Володимир Зеленський на Донбасі / ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив про триваючу роботу над новими ділянками розведення і щоб на Донбасі запанував мир.

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, про це він заявив під час відвідання ділянки розведення сил і засобів № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське.

«Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир», – зазначив Зеленський.

Відео дня

Також президенту розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків.

Потому глава держави відвідав одну з частин, де вручив ще трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу.

Зеленський попросив військових берегти своє життя та здоров’я.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії й окупаційних військ в районі Станиці Луганській відбулося в червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петровського - в листопаді.

Читайте такожЗеленський – медикам на фронті: наш пріоритет – забезпечити вас повністю засобами захисту

Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках ТКГ про розведення сил і засобів ще в трьох місцях. Попередньо було погоджено, що розведення має відбутися до кінця березня 2020 року.

12 лютого учасники Тристоронньої контактної групи практично узгодили, що однією з трьох нових ділянок для розведення стане район біля населеного пункту Гнутове в Донецькій області.

11 березня спецпредставник ОБСЄ в Україні та в ТКГ, посол Хайді Грау заявила, що в Мінську представники України та Росії домовилися протягом тижня представити позиції про можливі компроміси для розведення сил і засобів від лінії зіткнення на Донбасі.

13 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що консультації щодо визначення ще трьох пунктів розведення сил на Донбасі тривають.

9 квітня Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі посол Хайді Грау заявила, що учасники групи - представники Росії та України - ще не визначили додаткові ділянки розведення сил.