unmultimedia.org

Про це повідомив журналістам спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік, пише БЕЛТА.

"Мова йде про ті селища, де ситуація найбільш складна. Плануються подальші такі поставки до Луганської області", - сказав Сайдік.

Крім того, він повідомив, що визнані міжнародні гуманітарні організації сформували вантажі на тисячі тонн для доставки на тимчасово окуповані території Донбасу і для розподілу їх там серед нужденних.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ: Відведене важке озброєння не повинно використовуватися у військових навчаннях

"Через відсутність дозволу з боку окремих районів Донецької та Луганської областей на даний момент для більшості доставка не представляється можливою", - зазначив Мартін Сайдік.

Він підкреслив, що у зв'язку з цим необхідно серйозно прискорити і спростити цей процес. "Було б доцільним відкриття додаткових пропускних пунктів українською владою через лінію дотику для доставки гуманітарної допомоги", - заявив спецпредставник.

Читайте такожУ Росії заявляють про намір відправити у вересні на Донбас 3 "гумконвої"

Раніше УНІАН повідомляв, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей виставили Україні ультиматум, ніж намагаються зруйнувати будь-який подальший діалог.