REUTERS

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО про ситуацію станом на 6:00 16 січня.

"Найскладніше було в районі Мар'їнки. Там тричі по наших позиціях загарбники вели вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів, окрім того, неодноразово застосовували стрілецьку зброю та гранатомети", - сказано у ньому.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм село Водяне, що розташоване у так званій «сірій зоні».

Відео дня

Читайте такожСеред бойовиків проводять зачистки, почалися масові звільнення і дезертирство - штаб

Біля тимчасово окупованої Горлівки бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів в бік українських позицій неподалік Майорська, з зенітної установки – в районі Новгородського.

"Не припиняються обстріли і поблизу Донецького летовища. Окупанти систематично обстрілюють українських захисників біля Опитного, Пісків та південніше Авдіївки. Цієї ночі вони використовували там лише стрілецьку зброю та гранатомети", - зазначається також у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що організовані злочинні угрупування знову порушили умови припинення вогню на Луганщині. Так, село Трьохізбенка потрапило під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте такожУкраїнська розвідка вчергове передала ОБСЄ дані про місця розміщення бойовиками "Градів"

Щоб запобігти втратам серед особового складу та місцевого населення, сили АТО були змушені відкрити прицільний вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, після чого бойовики припинили обстріл.

Загалом, впродовж минулої доби проросійські НЗФ 40 разів порушували режим «повної тиші» у зоні проведення АТО. Декілька незначних обстрілів українських позицій зафіксовано і після опівночі.