Новий генсек ООН буде більше налаштований на допомогу Україні / 5.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в 16-й доповіді щодо прав людини моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй в Україні, презентованій в четвер.

Читайте такожЗа час війни на Донбасі загинули 9 733 людини та 22 720 поранено - ООН

"Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало випадки сексуального та ґендерно обумовленого насильства на блокпостах", - заявили у моніторинговій місії ООН.

Відео дня

"Непропорційні обмеження свободи пересування через лінію зіткнення серйозно ускладнюють життя приблизно 25 тисяч осіб на день (до 800 тисяч на місяць)", - йдеться у звіті.

"У той час, як сім'ї та громади у Донецькій та Луганській областях намагаються зберігати зв'язки між собою, їхні пересування є серйозно обмеженими, тому що люди можуть перетнути лінію зіткнення лише у п'яти контрольних пунктах в'їзду-виїзду, де вони стикаються із дозвільними і тривалими затримками посеред замінованих місцевостей, позначених неналежним чином", - заявили у моніторинговій місії ООН.

Також сказано, що у Луганській області єдиним доступним для цивільного населення пунктом перетину лінії розмежування залишається дерев'яний пішохідний трап, який з'єднує залишки зруйнованого мосту у Станиці Луганській.