Трофімов воював за

Як розповіли джерела в силових структурах Білорусі, Трофимов сам повідомив спецслужбам, що розглядає можливість виїзду в Україну для надання допомоги "ополченцям" і запропонував сприяння в отриманні корисної інформації, повідомляє Свабода.

Від цієї пропозиції представники влади відмовилися. За інформацією силових структур, Трофимов у "ЛНР" був механіком-водієм (ремонтував танки Т-64), а також систематично ніс вартову службу охорони військових об'єктів.

Читайте такожБілорус, що воює за "ЛНР", розповів, як люди Плотницького обстрілювали Луганськ заради паніки серед населення

Відео дня

При цьому документальних матеріалів, що підтверджують отримання ним матеріальної винагороди за участь у бойових діях, нібито немає.

Так, правоохоронні органи не знайшли підстав для притягнення Трофимова до кримінальної відповідальності, але в 2016 році з ним була проведена профілактична бесіда з винесенням офіційного попередження у зв'язку з його участю в конфлікті.

Раніше Трофимов розповів, що відчув, коли вперше довелося вбити людину: "Мене трохи не вирвало. Знаєш, як це було? Зайшли ми на зачистку в школу. Я за поворот загортаю - і мій "Калашников" буквально впирається в голову "укропу"... тобто у мене не було варіантів. Я натиснув на курок. Так мені довелося позбутися моєї синьої форми - сильно забруднилася. Потім до цього почав ставитися простіше. Щось звичайне... Ну, як випити кави".