REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Другий тиждень поспіль на сході спостерігається покращення безпекової ситуації. Минулого тижня було зафіксовано двадцятивідсоткове зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з позаминулим тижнем», - сказав Хуг.

Він також додав, що відчутно зменшилась кількість випадків використання забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння.

Відео дня

Читайте такожБойовики залишили Авдіївку без води

«Зниження рівня насильства, якщо рахувати кількість випадків застосування забороненого Мінськими угодами озброєння, а саме - танків, мінометів та артилерії, було особливо відчутним. Минулого тижня ми зафіксували 180 вибухів, спричинених вогнем з танків, мінометів, артилерії. Кількість таких вибухів за позаминулий тиждень становила 884. Це дає нам 80% зниження», - сказав він.

Хуг також зазначив, що «деескалація ситуації вітається, але вона також може бути оманливою».

Як повідомляв УНІАН, за даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу відбулося 80 обстрілів з боку бойовиків, один військовий загинув, двоє – поранені.