ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій на Донбасі / фото УНІАН

Військові Збройних сил України, взявши під контроль населений пункт Новоолександрівка в Луганській області, що перебуває в «сірій зоні», не порушили Мінські домовленості.

Про це в коментарі УНІАН заявив речник штабу АТО Василь Лабай.

Він підтвердив взяття під контроль силами АТО населеного пункту Новоолександрівка на Луганщині. «Це сталося кілька днів тому, на жаль, деталей операції і всього, що відбувалося, я не можу говорити на широкий загал», - додав Лабай.

Читайте такожЗ початку доби бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ, один військовий загинув

«Ми укріпляємо або переоблаштовуємо наші оборонні позиції, на деяких ділянках окремі підрозділи можуть покращувати тактичне положення, але про порушення Мінських домовленостей мови не може бути», - заявив речник штабу АТО.

«Ми продовжуємо дотримуватись мирного плану президента України, водночас перебуваємо в готовності до будь-якого розвитку подій, відповідати адекватно на дії агресора», - підкреслив він.

За його словами, населений пункт Новоолександрівка, згідно з Мінськими угодами, і так належав до підконтрольної Україні території.

Як повідомляв УНІАН, раніше про взяття Збройними силами України села Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області повідомило «Військове телебачення України».