Східне командування України реалізує на практиці стратегію "активної оборони" / ілюстрація Бригада швидкого реагування "рубіж"

В Україні є всього дві спеціалізовані штурмові бригади, і одну з них відправили в Авдіївку прикривати відступ гарнізону. Йдеться про одну з кращих українських бригад - 3-ю штурмову, пише Forbes.

"Розгортаючи штурмову бригаду в оборонну кампанію, Східне командування України реалізує на практиці стратегію "активної оборони". Тобто гнучкий, мобільний і агресивний захист... Очевидна мета бригади - утримати коксохімічний завод, який потенційно може стати північним якорем нової, менш відкритої лінії фронту для відновленого українського гарнізону", - йдеться в публікації.

Зазначається, що активна оборона може допомогти вивести росіян з рівноваги, виграти час для повного виведення 110-ї бригади з Авдіївки і створити умови для нової української оборонної кампанії, яка звільнить найбільш уразливі частини міста.

Відео дня

"Але якщо українські командири потурають своєму гніву через те, що їх кинули американські союзники, і спробують почати серйозну контратаку в Авдіївці, вони можуть привести 3-ю штурмову бригаду до катастрофи...  Бійці 110-ї бригади, які залишилися в живих, безумовно, вдячні за агресивну тактику 3-ї бригади... Але їм також слід сподіватися, що командири не накажуть 3-й штурмовій бригаді наступати. Україні потрібна 3-я бригада. Вона не може дозволити собі витрачати її на боротьбу за половину зруйнованого міста", - пише Forbes.

Бої за Авдіївку - актуальне

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Авдіївку прибуло потужне підкріплення, частину підрозділів 110-ї окремої механізованої бригади вперше за два роки вивели на ротацію.

Зазначалося, що бригада не має можливостей утримувати Авдіївку, і тому їй на допомогу відправили підкріплення.

Вас також можуть зацікавити новини: