На фронті зменшилась кількість обстрілів / фото instagram.com/libkos

У російських окупантів значно знизились кількість боєприпасів. У березні 2022 року Росія випускала по 60 тис. артилерійських боєприпасів на добу, однак зараз ворог використовує 19-20 тис.

Про це в ефірі телемарафону сказав головний редактор Defence Express Олег Катков. За його прогнозом, найближчим часом кількість обстрілів може скоротитися до 10-15 тис. на добу.

Відео дня

Очікується, що у березні наявність боєприпасів у ворога опуститься нижче рівня 30% того, що є в них на зберіганні.

"Це не означатиме, що в них взагалі не буде боєприпасів, але якщо у березні 2022 року вони випускали по 60 тис. артилерійських боєприпасів на добу, зараз цей параметр становить 19-20 тис. Найближчим часом він може скоротитися до 10-15 тис. на добу. Можливо, це буде абсолютний паритет щодо кількості пострілів, що може здійснити РФ", - пояснив Катков.

За словами експерта, українська артилерія вміє правильно і результативно використовувати боєприпаси.

"В нас є перевага у наявності автоматизованих систем управління, що підвищує точність, а також у наявності високоточного озброєння. Звичайний артилерійський 155-мм снаряд має у 1,5-2 рази більшу уламковість та вибухову речовину", - зазначив він.

Війна в Україні: останні новини

Колишній посол США в НАТО та екс-спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія кинула на цю війну все.

29 грудня 2022 року військовий експерт Петро Черник повідомляв, що в Росії почався "снарядний голод"

"На сьогодні війна і досі є на 95% війною артилерії. Дійсно, "снарядний голод" в Російській Федерації почався, але він не є максимально критичним. На початку цієї війни росіяни мали в межах від 15 до 20 млн снарядів різних калібрів", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: