Росія зменшила кількість боєприпасів, що використовуються / Скріншот

З початку повномасштабної війни росіяни утричі зменшили кількість боєприпасів, що використовуються. Про це військовий експерт Петро Черник повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"На сьогодні війна і досі є на 95% війною артилерії. Дійсно, "снарядний голод" в Російській Федерації почався, але він не є максимально критичним. На початку цієї війни росіяни мали в межах від 15 до 20 млн снарядів різних калібрів", - сказав він.

При цьому Черник навів приклад США, які на початок року мали на складах тільки 2,5 млн снарядів.

Відео дня

Експерт додав, що більшу частину своїх снарядів росіяни вже використали або українські воїни знищили їхні запаси.

"Виробляти можуть у межах до 125 тисяч снарядів на місяць. Класичний артилерійській літній вогневий вал - це 60-80 тисяч снарядів на день. Отже це дводенна норма", - пояснив він.

Черник повідомив, що на цей час росіяни щодня використовують щонайменше втричі менше боєприпасів - по 18-20 тис.

"Разом із тим із нашого боку показник не більш ніж 7-7,5 тисяч. Але ми кратно переважаємо їх за цілепокладанням, тобто за якістю. Тобто ми в зоні стратегічної вогневої переваги", - наголосив експерт.

"Снарядний голод" в Росії: що кажуть експерти

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що в російській армії ще не настав "снарядний голод", але системна робота українських артилеристів та інших підрозділів Збройних сил України змушує окупантів ускладнювати логістику з підвезення і зберігання боєприпасів.

Він додав, що Сили оборони інтенсивно виснажують запаси снарядів супротивника. Однак росіяни беруть боєприпаси у Білорусі та ведуть переговори про поставки снарядів з іншими країнами.

Раніше повідомлялося, що до кінця року в РФ закінчаться снаряди і бронетехніка. Крім цього, в РФ є інша проблема. Вона полягає в тому, що у нарізних артилерійських знарядь і танкових гармат окупантів зношуються стволи. 

Вас також можуть зацікавити новини: