Екс-командир "Айдара" прокоментував активізацію ворога під Купʼянськом / фото wikimedia.org

Російські загарбники активізували наступальні дії на Купʼянському напрямку, щоб примусити українські війська відтягнути резерви з півдня країни. Таку думку висловив екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий. 

"Ні для кого не секрет, що поки у наступі ЗСУ не залучена навіть й половина тих сил, що готувалися до наступу. Для росіян є найбільшим жахіттям те, що станеться з так званою лінією Суровікіна, коли дійде решта резервів Сил Оборони. Тобто, коли будуть залучені саме основні сили ЗСУ. Росіяни розробили план, і він може спрацювати – це спробувати наступати десь на іншій ділянці, без розрахунку на якусь перемогу, але з тим, щоб змусити нас використати резерви не на півдні, а кинути їх на Слобожанщину", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Екс-командир "Айдара" прогнозує, що якщо ворогу все ж вдасться відтягнути на Куп'янський напрямок бодай декілька бригад Сил оборони, які готувалися під проведення контрнаступу, це дасть противнику шанс отримати так звану бойову нічию.

Відео дня

"Тобто, вони не просунуться, але й ми їхній фронт не прорвемо. І це та мета якої вони прагнуть. Росіяни розуміють, щоб ставити більш амбітні цілі у них немає ресурсу. Вони прагнуть бойової нічиєї для того, щоб наші союзники почали змушувати нас сідати за стіл перемовин. Тобто мова піде про заморозку конфлікту. На жаль, ця частина ворожого плану може спрацювати. Поки усю навалу загарбників на Куп'янському напрямку утримують ті частини ЗСУ, які там стояли раніше", – наголосив Дикий. 

Активізація РФ на Купʼянському напрямку

У понеділок, 17 липня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що вже декілька днів російські окупанти ведуть активні наступальні дії на Куп’янському напрямку на Харківщині. Ворог намагається виявити слабкі місця в обороні українських військ та змусити командування перекинути на той напрямок резерви.

Водночас речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий каже, що на Лимано-Купʼянському напрямку окупанти зібрали понад 100 тисяч солдатів. На тій ділянці фронту присутні ворожі десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи тощо.

18 липня Череватий повідомив, що ситуація на Купʼянському напрямку дуже складна, але контрольована. Ворог намагається атакувати, проте безрезультатно. 

Вас також можуть зацікавити новини: