РФ окупувала Лисичанськ / фото lisichansk.com.ua

Оборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації - це успішна військова операція.

Про це заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович в телеграмі.

"Її головними завданнями були: скувати основні сили противника, нанести їм втрати, виграти час для поставок західного озброєння і вдосконалення другої лінії оборони, створити умови для наших наступальних дій на інших ділянках фронту. Всі завдання операції - виконані: Хімарси тут, втрати у росіян жахливі, друга лінія оборони в готовності, ЗСУ веде контрнаступальні дії на трьох ділянках фронту: під Вугледаром, на запорізькому напрямку, на Херсонському", - пояснив Арестович.

Відео дня

Росіяни ж ведуть наступ теж на 3 ділянках - Харків, Ізюм, Бахмут.

"Місяць тому ми вели на одному-двох, а вони, на п'яти. Одне з головних досягнень цієї операції - це зламаний Червоноармійський стереотип "ні кроку назад", який вісім років за інерцією тиснув над нашою військовою думкою і коштував нам і Іловайська, і падіння ДАПу, 32-го блокпоста", - написав Арестович.

За його словами, російська армія зазнала втрат, які знесилюють будь-які досягнення.

"Взявши районний центр, втратили перспективу перемоги у війні. Лисичанськ ми повернемо", - підсумував він.

Раніше стало відомо, що після важких боїв українські війська відійшли від займаних позицій і рубежів у Лисичанську Луганської області. У Генштабі підкреслили, що для успіху недостатньо сталевої волі і патріотизму. Потрібні матеріально-технічні ресурси.

Вас також можуть зацікавити новини: