Російська армія виснажується та видихається / facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські війська продовжують зазнавати величезних втрат на війні проти України. Зокрема, у ворожій армії скорочується склад офіцерів, що додає окупаційним силам проблем. 

"Є досить багато випадків, коли ті ж мобілізовані нарікають і скаржаться, що офіцери їх просто залишають під досить серйозним вогнем, яким їх поливає українська армія. А вони просто йдуть, їдуть, кидають особовий склад. Досить багато таких випадків", – зауважив в ефірі телеканалу FREEДОМ керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи інформацію ОSINT-проєкту KIU, що за час повномасштабної війни РФ проти України, на фронті були знищені 2 тисячі офіцерів російської армії.

Водночас експерт наголосив, що втрати серед російських офіцерів – це один індикатор. За його словами, загалом російська армія поступово виснажується.

Відео дня

"Помітно, що вони, попри те, що зараз ще певна ініціатива зберігається для російських атак, але загалом помітно, що вони видихаються. І зі своїми наступами і в районі Бахмута, і Авдіївки, і на захід від Кремінної. Куп’янськ, до речі, якщо звернути увагу, які були очікування в російського командування, вочевидь, вийти туди й одразу, як вони думали, знести лінію фронту по річці Оскіл. Нічого не вдалося", – додав він.

Мусієнко наголосив, що страждає не тільки офіцерська ланка російських окупаційних військ, а й уся ворожа армія, оскільки вона виснажується та зазнає великих втрат. 

"Ба більше, якщо раніше вони спиралися виключно на мобілізованих, кидали їх, зараз вони кидають у бій залишки тих підготовлених частин, які ще були. Це стосується і десантників, і морської піхоти, і невдалих штурмів під Вугледаром, й інших родів військ", – зауважив експерт.

Крім того, незважаючи на зміни командувачів, у російської армії не змінюються підходи. Вони залишаються ідентичними, зокрема, плани лобових атак.

"Вони не можуть, очевидно, по-іншому, тому що така система була сформована роками в росармії", – підбив підсумки експерт.

Втрати Росії на війні проти України

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на 29 березня 2023 року, російські окупаційні війська втратили на полі бою щонайменше 172 340 військових. Крім того, знищуються сотні одиниць військової техніики.

На Купʼянському напрямку українські прикордонники прийняли бій з ворожими силами. На опублікованих ДПСУ кадрах видно, як у результаті зіткнень російські війська "злетіли в небо" разом зі своєю технікою.

Надвечір 28 березня повідомлялося, що за ту добу на Бахмутському напрямку українські військові ліквідували понад 85 російських окупантів. Понад 115 загарбників дістали поранень.

Вас також можуть зацікавити новини: