Ситуація на на Авдіївському напрямку дуже напружена / фото ua.depositphotos.com

Ситуація на Авдіївському напрямку вкрай напружена, ворог застосовує техніку та дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів.

Про це сказав офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький в ефірі телемарафону. Він зазначив, що ситуація дуже гаряча. "Вона завжди була гарячою, але останні декілька діб дуже гаряче", - додав Цехоцький. 

За його словами, російські окупанти почали використовувати техніку. Він додав, що ворог близько не може підійти до українських позицій, але підвозить піхоту уже на БМП і намагається пройти до українських позицій, але їх Сили оборони знищують. "І танки використовували. За цю добу було два штурми за допомогою БМП – одну ми спалили вщент, в тому числі нашими FPV-дронами, а другу - пошкодили. Техніку, яка підвозить БК знищуємо як тільки бачимо", - розповів Цехоцький.

Відео дня

За його словами, ситуація вкрай напружена. При цьому додав, що ворог використовує дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів їх різної модифікацій. "Також використовує велику кількість РЕБ – їх кількість збільшилася, вони перешкоджають роботі наших БПЛА дуже активно", - розповів офіцер 59-ї бригади.

Ситуація на Авдіївському напрямку 

Ветеран АТО Євген Дикий в інтерв’ю "24 каналу" зазначив, що окупанти в Авдіївці продовжують вдаватися до "м’ясних штурмів", кидаючи в бій все нові й нові резерви, щоб захопити місто. За його словами, українські воїни перемелюють резерви росіян, тому тримати Авдіївку зараз вигідно. При цьому зазначив, що співвідношення втрат в Авдіївці зараз один до 12. 

Дикий наголосив, що українським воїнам дуже важко. Водночас, сказав ветеран АТО, на долю Авдіївки може вплинути ситуація зі снарядним голодом в Україні. Якби не брак снарядів, то, впевнений він, тримати Авдіївку можна було б місяцями.

Вас також можуть зацікавити новини: