У ЗСУ заявили про контроль незначної частини Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Українські захисники вже давно виконали своє головне завдання у Бахмуті Донецької області, а зараз роблять навіть більше, заявив військовий оглядач Роман Бочкала, передає 24 канал.

"Все, що може вичавити з цієї історії ворог - це продати своєму населенню і військовому угрупованню історію про якусь величезну перемогу. І намагатися сакралізувати це, ніби сталося щось дуже значуще", - зазначив він.

Експерт упевнений, що Бахмут не відкриє для росіян стратегічні шляхи для подальшого наступу в бік українських територій.

Відео дня

"Бахмут мені зараз нагадує більше Донецький аеропорт. У тій стадії епічної битви, коли просто дах звалилася, від неї нічого не залишилося. Тоді було прийнято правильне рішення перегрупуватися і змінити позиції, тому що просто не було за що триматися", - підкреслив Бочкала.

Бої за Бахмут сьогодні - новини

Нагадаємо, командувач Сухопутними військами Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що зараз ЗСУ контролюють незначну частину Бахмута Донецької області, але від цього значення оборони міста не втрачає своєї актуальності.

На думку керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, коли артилерія Збройних сил України займе позиції, з яких зможе працювати по Бахмуту, то відхід сил оборони з міста-фортеці не буде трагедією.