ЗСУ утримують оборону Бахмута /фото / t.me/landforcesofukraine

У Росії немає сил і засобів, щоб взяти під контроль місто Бахмут. Їхня мета - вийти на кордони Донецької області - недосяжна. І коштів для цього у РФ не буде кілька років.

"Бахмут ми однозначно утримаємо до нашого наступу. Але буде важко, тиск не зменшиться", - заявив військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі, військовий експерт Роман Світан, передає 24 канал.

За його словами, росіянам до взяття Бахмута - як до Києва раком. Хоча на Донецькому і Луганському напрямках російські війська посилено стягують техніку та збираються розгортати бойові порядки по полях:

Відео дня

"Найближчим часом ми почнемо рухатися на інших ділянках фронту, але на Луганському і Донецькому напрямках нам доведеться витримувати тиск російських військ ще й за допомогою техніки".

Що стосується Херсонського та Запорізького напрямку, там росіяни переходять у глибоку оборону, зазначив Світан.

Бої за Бахмут - актуальне

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі хочуть захопити Бахмут до 9 травня. Президент Російської Федерації Володимир Путін нібито має намір після цієї "перемоги" оголосити про закінчення війни.

Як розповів військовий оглядач, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, Путін дав наказ до контрнаступу ЗСУ захопити Бахмут, але сил у ворога на це не вистачає.