Десантник розповів про бої з окупантами / фото ua.depositphotos.com

В районі Бахмута українські військовослужбовці з коптера брали координати російських загарбників, створювали на них засідки і повністю знищували.

Розповідь командира відділення десантно-штурмової роти Назара про ці бої опублікував Генеральний штаб Збройних сил України з посиланням на Службу зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних Сил.

Зокрема, Назар розповів про один з 15-хвилинних боїв, де він витратив 4 магазини та 20 гранат. "Був ближній контакт - на відстані 5 метрів. Половину окупантів ми "поклали" в окопах, а далі - заходили в їхні бліндажі та знищували", - повідомив він.

Відео дня

При цьому військовослужбовець додав, що українські воїни домінують у стрілецьких боях та наводять на окупантів страх. "За допомогою квадрокоптерів постійно моніторимо ситуацію. Противник не сильно навчений стріляти. Було без шансів, ми їх загнали в кут з флангів. Наше відділення захопило дві позиції та знищило противника під Бахмутом", - зазначив десантник Назар.

Він відзначив, що окупанти роблять вогневий вал за рахунок артилерії та вогневих засобів, а наперед кидають "вагнерівців". За його словами, наші бійці домінують в ближніх боях, бо краще навчені штурмувати. "Коли ми штурмуємо, росіяни нічого не можуть зробити. У них колосальні втрати. Вони пруть, але великою кров'ю платять. Під прикриттям артилерії сподіваються зайти на наші позиції. Ближні бої - не проблема. Ми беремо якістю. На штурм йдуть тільки підготовлені бійці", - розповідає воїн ДШВ. 

Назар розповів як в районі Іванівського, під Бахмутом, за півдня разом зі своїм відділенням відбив 4 позиції. "Ми взяли першу позицію, закріпились, потім увірвались на другу. П* * *ри відстрілювались з бліндажа. Ми до обіду важко боролись з ними. Далі інша штурмова група на підкріпленні "викурювала" їх. Ми пішли далі, зайшли до ще однієї позиції, зачистили її, переправились до каналу та зайняли висоту. Але штурм ще не закінчився…" - зазначає десантник.

За його словами, загарбники висилали підкріплення, окупанти бігли до своїх, але не знали, де українські десантники знаходяться, тому наші бійці завдяки тактичним хитрощам їх ліквідували.

"Ми з коптера брали координати противника та створювали на нього засідки. Підпускали їх на відстань до 10 метрів та повністю знищували. Далі переміщались та добивали рештки підрозділу. Дивувало, що росіяни бігли на нас, а ми їх клали пачками. Вони були дезорієнтовані та непідготовлені. Думаю, їх начальство знало, що ми відбили позиції, але своїй піхоті не доводило цю інформацію. Вони йшли по своїх ще теплих трупах. Їх ніхто не цінує. Ми розбили їхні штурмові групи та зайняли 4 позиції. Штурм тривав 8 годин. Кожні 100 метрів - ворожа позиція. Того дня ми 500 метрів української землі відбороли та закріпились на рубежах", - розповів командир відділення десантно-штурмової роти Назар.

Ситуація в Бахмуті: останні новини

Як повідомляв УНІАН з посиланням на матеріал в The Wall Street Journal, українські захисники працюють над тактичним оточенням російських загарбників. Після тривалого штурму міста окупанти виснажені та не мають сил просуватися, тому скоро втратять Бахмут.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий вчора повідомив, що у місто на заміну боєвикам ПВК "Вагнер" заходять повітряно-десантні війська і мотострілецькі підрозділи РФ.

Командир "Грузинського національного легіону" Мамука Мамулашвілі заявив, що приватної військової компанії Пригожина "практично більше немає".

Вас також можуть зацікавити новини: