На Донбасі тривають бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Бойові дії на сході країни досягли максимальної інтенсивності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Цілі Росії: що відомо

Зокрема, речник зазначив, що російські окупаційні війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні і намагаються встановити повний контроль над Донецькою і Луганською областями, забезпечити стійкість сухопутного коридору між Ростовською областю і тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, а також блокують морські комунікації України у північно-західній частині Чорного моря.

Відео дня

Як пояснив Мотузяник, такими є тактичні плани ворога.

"Для цього російське командування задіяло усі сили і здійснює спроби оточити наші війська на Донеччині і Луганщині. Бої досягли максимальної інтенсивності, російські окупаційні війська ведуть вогонь вздовж усієї лінії бойового зіткнення і також намагаються бити у глибину нашої оборони", - наголосив Мотузяник.

Війна в Україні: ситуація на всіх напрямках фронту

За його словами, одночасно окупанти здійснюють штурм на декількох напрямках.

"Найзапекліші бої точаться на Сєвєродонецькому, Бахмутському і Курахівському напрямках", - сказав речник.

Він додав, що ворог з метою посилення військ та відновлення втрат знімає застаріле озброєння і військову техніку.

Як сказав Мотузяник, українські війська проводять оборонну операцію та завдають окупантам втрат на усіх напрямках, де тривають активні бойові дії.

Речник розповів, що на Харківському напрямку ЗСУ протидіють підрозділам окупаційних військ, які зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів і позицій та намагаються не допустити просування українських сил до державного кордону.

При цьому на Слов'янському напрямку противник перегруповується для поновлення наступу на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ.

Мотузяник зазначив, що українські війська відбивають штурмові дії противника у напрямку селищ Довгеньке та Курулька.

На Луганському напрямку ЗСУ стримують наступ окупантів, які намагаються оточити українські підрозділи в районі Лисичанська і Сєвєродонецька, та блокувати основні логістичні шляхи.

Крім того, на Лиманському напрямку окупанти закріплюються у районі Лиману та проводять перегрупування.

До того ж на Сєвєродонецькому напрямку ворог веде штурмові дії в напрямках Тошківки та Устинівки, а на Бахмутському – окупанти здійснюють перегрупування для подальшого наступу на Комишуваху і з цією метою нарощують систему протиповітряної оборони.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог вів контрбатарейну боротьбу і вогонь в бік позицій українських військ.

Також на Запорізькому напрямку ворог відкривав вогонь з артилерії в районах населених пунктів Оріхове і Лугівське.

На Південнобузькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на утриманні захоплених рубежів, ведуть розвідку і намагаються сковувати сили оборони України.

Вас також можуть зацікавити новини: