Окупанти щодня здійснюють від 700 до 800 обстрілів прикордонних населених пунктів і позицій сил оборони / фото ua.depositphotos.com

Близько 100 тисяч російських окупантів перебуває на Лимано-Куп'янському напрямку. Росіяни зазнають втрат, але відновлюють свій ресурс.

"Обстановка залишається досить напруженою. Ворог більш активний на Лиманському напрямку. За минулу добу він здійснив 13 штурмових дій - усі відбиті. На Куп'янському напрямку ворог менш активний, протягом тижня кілька разів він намагався невдало просунутися в напрямку Синьківки. І протягом кількох останніх діб намагається штурмувати околиці Іванівки - безрезультатно", - розповів помічник начальника прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов "Суспільному".

За його словами, окупанти щодня здійснюють від 700 до 800 обстрілів прикордонних населених пунктів і позицій сил оборони. При цьому росіяни протягом кількох місяців дотримуються тактики "м'ясних штурмів" - ідуть від 10 до 20 осіб.

Відео дня

"По одному-два військовослужбовці підтягуються до лінії зіткнення, за 100-150 м накопичуються і намагаються штурмувати наші позиції. Техніку біля лінії зіткнення ворог не використовує зараз, а тримає ближче на тилових підступах, щоб наносити ураження по наших позиціях, оскільки зазнав дуже великих втрат і намагається економити техніку", - розповів військовий.

При цьому він зазначив, що армія РФ збільшила кількість обстрілів і використання БпЛА, а ось кількість ДРГ значно скоротилася.

"Ворог не шкодує ні ракет, ні шахедів по прикордонних населених пунктах. Якщо раніше шахеди він використовував углиб нашої держави, то зараз ворог не нехтує ними і по населених пунктах, які розташовані поблизу державного кордону", - підсумував Шевцов.

Ситуація на Лимано-Куп'янському напрямку - останні новини

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш повідомив, що на Лимано-Куп'янському напрямку російські окупанти намагаються активізувати зусилля поблизу річки Чорний Жеребець, перекидають резерви, щоб зайняти оборону поблизу села Терни на Донеччині для подальшого розвитку наступу. Однак українські захисники активно тримають там оборону і противника на цей час успіху немає.

Вас також можуть зацікавити новини: