Окупанти вважають, що взяти Авдіївку до Нового року Можливо / фото ua.depositphotos.com

Президент Російської Федерації Володимир Путін наказав своїй армії захопити Авдіївку у Донецькій області до кінця року. У Кремлі хочуть "почати рік з перемог на фронті".

"Завдання - не просто взяти Авдіївку до 1 січня, а взяти її якомога швидше. Я так розумію, Володимир Володимирович хоче згадати цю перемогу у своєму новорічному зверненні. Якщо не вийде, то теж нічого, але краще, щоб вийшло. Такі накази, наскільки я знаю, передали з Москви", - пише Telegram-канал "Кремлівська табакерка".

При цьому не всі задоволені таким наказом з Москви, адже армія РФ несе великі втрати в боях із захисниками України – до 600 осіб на день.

Відео дня

"Якщо зараз у нас під Авдіївкою гине і втрачає руки і ноги від 200 до 600 бійців в день, то уявляєте, що буде, якщо ми посилимо штурми? А тут ще мобілізовані стали гірше воювати. Їм хтось сказав, що буде демобілізація. Так вони сподіваються дожити. Деякі навіть в ногу собі стріляють, щоб на штурм не йти. Два таких випадки знаю. А тут ще цей поспіх...", - поскаржився один з російських офіцерів.

Зазначається, що окупанти вважають, що взяти Авдіївку до Нового року можливо, але вони сумніваються, що це завдання все ж таки буде виконане.  

Раніше Путін ставив завдання захопити Авдіївку до 1 грудня.

Бої за Авдіївку - останні новини

Під Авдіївку йдуть запеклі бої. Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що російські окупанти просуваються вперед біля Авдіївки. Зокрема, війська РФ трохи просунулися південніше залізничної лінії, яка проходить на північний захід від Степового-приблизно 7 км на північний захід від міста.

Вас также могут заинтересовать новости: