Експерт оцінив обстановку в районі Бахмута / фото УНІАН

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що штурмовий потенціал російських окупаційних військ у районі Бахмута Донецької області знижується. Найманці ПВК "Вагнер" залишилися без необхідного рівня забезпечення, а російські збройні сили стикаються з великими труднощами під час боїв у міській забудові. 

Як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, те, що найближчим часом може відбуватися в районі Бахмута, є не контрнаступом, а скоріше контратакою. Він зауважив, що окупанти переоцінили ресурси та почали перерозподіляти їх по інших напрямках фронту.

"Після того, як вони зайшли на північну і південну локації в місті, спостерігається цікава ситуація. Наприклад, у південному секторі у російських окупантів, де діють переважно підрозділи 51-го парашутно-десантного полку зі складу 106 парашутно-десантної дивізії, було поставлено завдання обійти Іванівське та обійти ліс на південний захід від Іванівського, але вони вперлися в канал і так там і залишилися. Таким чином, вони залишили без достатнього ресурсу і підтримки південне угруповання ПВК "Вагнер", яке зараз веде штурмові дії в міській забудові", – пояснив Коваленко.

Відео дня

За словами оглядача, ворог витрачає ресурс, а компенсації цих втрат немає. Він наголосив, що росіяни "просажуються саме в цих штурмових діях".

"А у північному секторі ПВК "Вагнер" зависли на вулиці Героїв Праці – це промзона. Чому зависли? Тому що той потенціал регулярних підрозділів, який був спрямований на північний захід, був зупинений у районі Оріхово-Василівки, навіть не зайшовши в сам населений пункт", – додав експерт. 

Через це, як зазначив Коваленко, найманці ПВК "Вагнера" залишились у промзоні без можливості підкріплення ресурсами. 

"Зараз використовується останній резерв, який залишився саме в цьому напрямку – це підрозділ 98-ї парашутно-десантної дивізії. Якщо вичерпається і цей резерв, то, по суті, російське командування опиниться в такому дуже цікавому становищі, коли вони не зможуть повноцінно компенсувати втрати своїх основних штурмових груп. Тоді Бахмут поступово перетрансформується у великий знак питання для російського командування" – наголосив Коваленко.

Ситуація в Бахмуті

24 березня 2023 року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українським захисникам вдається стабілізувати обстановку на Бахмутському напрямку.

Водночас у британській розвідці кажуть, що наступ російських окупантів на Бахмут майже зупинився через надзвичайне виснаження ворожих військ. Зазначається, що проблеми окупантів посилилися через конфлікт між Міноборони РФ та "вагнерівцями". 

Цю інформацію вже прокоментували в ЗСУ. Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий наголосив, що Бахмут залишається епіцентром бойових дій, тож поки зарано казати про повну зупинку ворожого наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: