Третя окрема штурмова бригада опублікувала повне відео штурму позицій росіян біля "дороги життя" до Бахмута. Йдеться про шосе T0504, від Часового Яру через Хромове на Бахмут.

Як видно на опублікованих 3-ою штурмовою бригадою кадрах, у ході бойового завдання бійці заходять у ворожу траншею і за підтримки дронів під артилерійським вогнем противника здійснюють зачистку й знищують окупантів на відстані кількох метрів.

Зазначається, що внаслідок успішної бойової операції ліквідовано 30 окупантів. 3-тя ОШБр відкинула росіян від "дороги життя", унеможлививши утримання траси під вогневим контролем ворога.

За мужність і героїзм вісім воїнів третьої роти 1-го штурмбату 3-ї ОШБр були відзначені почесними нагрудними знаками командувача Сухопутних військ України та представлені до державних нагород.

Довідка. "Дорога життя" - це остання асфальтована траса, якою можна доставити боєприпаси, провізію захисникам міста-фортеці, направити підсилення та евакуювати поранених й загиблих воїнів.

Бої за Бахмут - що відбувається у місті-фортеці

Запеклі бої за Бахмут Донецької області точаться з літа 2022 року. Ватажок "вагнерівців" Пригожин нещодавно вже встиг відзвітувати, що його найманці захопили місто, але це не так, частину Бахмута контролюють українські сили.

27 травня у Міноборони України заявили, що наступальна активність російських окупантів на Бахмутському напрямку знижена через заміну та перегрупування військ.

У РНБО підтвердили, що найманці ПВК "Вагнера" справді виходять з Бахмута. Та одразу уточнювали, що ці окупанти все одно воюватимуть проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: