В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Було очевидно, який напрямок стане пріоритетним для російських військ після взяття Авдіївки у Донецькій області, заявив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, росіяни активізувалися в районі Бахмута і націлилися на Часів Яр.

"Складна ситуація в Іванівському і на всьому південному фланзі. Напрямок їхнього удару зрозумілий - це Часів Яр. Але це було очевидно, що після взяття Авдіївки цей напрямок стане пріоритетним для ворога. Він для них дуже важливий з точки зору просування на Костянтинівку, а далі - у бік Слов'янська і Краматорська. Їм дуже важливо цей напрямок зафіксувати, тому вони йдуть туди", - сказав Мусієнко.

Відео дня

Експерт додав, що Сили оборони України на цьому напрямку рятують висоти, але виклики при цьому залишаються серйозними:

"Часів Яр сам по собі розташований на висоті. І фортифікаційні споруди там продовжують добудовуватися... На цьому напрямку актуальна проблема з відсутністю зброї, артилерії та мін. Їх треба більше. Адже без артилерії ми не використаємо нашу перевагу у висоті. Ми мусимо ворогові звідти наносити удари, а воно виходить зовсім інакше. Ще одна специфіка цього регіону полягає в тому, що РФ тут раніше менше застосовувала авіацію і частіше завдавала ударів дронами. Дрони - це велика проблема. Загалом, виклики для Часового Яру зараз серйозні".

Часів Яр - актуальне про ситуацію

Як повідомляв раніше УНІАН, на Бахмутському напрямку фронту в Україні основне завдання у російських військ зараз - просунутися до населеного пункту Часів Яр Донецької області.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" заявили, що українські бійці протистоять військам РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: