Україна просить у західних партнерів винищувачі F - 16 / REUTERS

Домовленості Китаю та Росії прискорюють військову допомогу Україні від західних партнерів перед підготовлюваним контрнаступом ЗСУ. Україні дадуть не тільки авіацію, а й аеродроми під неї у країнах НАТО.

"Те, що роблять зараз Пу І Сі, вони просто працюють на нас. Вони щодня налаштовують американську громадську думку, що з Пу треба кінчати рішуче і швидше", - заявив публіцист і політолог Андрій Піонтковський

Він припустив, що кращі українські льотчики, які зараз навчаються на західних літаках в США, будуть підніматися з румунських і польських аеродромів:

"Кілька разів висловлювалася така думка, що важка повна підготовка українських аеродромів до обслуговування цих літаків. Ось мені видається, що так буде вирішено питання. Крім того, йдуть МіГ-29, але вони йдуть не просто так, вони йдуть з додатковим оснащенням для західних (американських і британських) крилатих ракет повітряного базування і бомб".

Піонтковський не сумнівається у політичній рішучості керівництва та всього політичного класу США, націленої на те, щоб контрнаступ ЗСУ закінчився "показовою значною перемогою України, яка стане тригером серйозних політичних змін всередині Росії".

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Як писав УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов висловив упевненість, що західні союзники передадуть Україні сучасні американські винищувачі F-16 найближчим часом.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ще раз акцентував увагу на тому, що українські бійці потребують сучасних винищувачах F-16, щоб бити росіян на фронті.