Українські бійці регулярно збивають російські безпілотники "Орлан-10" / фото Міноборони РФ

Головна загроза російських безпілотників "Орлан-10" для Збройних сил України полягає у тому, що в окупантів їх дуже багато.

Як розповів журналіст, військовий експерт і головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі 24 каналу, станом на 2021 рік офіційно було відомо про більш ніж 1 тисячу одиниць безпілотників на озброєнні російської армії.

Він упевнений, що саме кількість компенсує ті недоліки, які є у цих безпілотників, – слабка оптика, неможливість підвісити снаряди.

Відео дня

Крім того, Катков попередив, що окупанти натренувалися створювати ударно-розвідувальні контури, які дозволяють передавати інформацію від безпілотника у пункт управління з мінімальною затримкою. У зв'язку з цим експерт назвав однією з пріоритетних цілей для ЗСУ знищення операторів БПЛА:

"Якщо є можливість знищити машину управління, це дуже добре. Ти знищуєш не сам безпілотник, а людей, які ним керують. Таких фахівців за короткий проміжок часу не навчиш".

Говорячи про знищення самих безпілотників, Катков особливо згадав Британські ПЗРК Martlet, які вже встигли проявити себе у цій справі.

Нагадаємо, раніше український аеророзвідник розповів про особливості російських БПЛА "Орлан-10".

Вас також можуть зацікавити новини: