Російська армія активно використовує БПЛА "Орлан-10" / фото Міноборони РФ

Командир підрозділу аеророзвідки Дніпро-1 Дмитро Подворчанський розповів про особливості безпілотників "Орлан-10", які російські військові використовують на війні проти України.

За його словами, "Орлан" – не просто розвідувальний безпілотник, цей пристрій може виконувати різні функції. Як зазначив аеророзвідник, такі БПЛА високо літають, піднімаючись на 1,5-2 кілометри, добре "бачать", а ще їх важко заглушити.

"Він може бути ретранслятором, може вести радіорозвідку, може мати на борту невеликий РЕБ (засіб радіоелектронної боротьби), який робитиме перешкоди в радіоефірі, – розповів Подворчанський 24 каналу. – Я не скажу, що "Орлан" – це суперкрутий безпілотник. Якщо ми будемо говорити про західні аналоги, то він і поруч не стояв. Але він літає, бачить і по ньому коректують".

Аеророзвідник додав, що "Орлан" може бути оснащений маленькою стільниковою "вишкою", яка здатна зчитувати скупчення абонентів.

"Орлан-10": що відомо про БПЛА

Російські війська активно використовують БПЛА "Орлан-10" для розвідки та коригування вогню своєї артилерії. Його, як і будь-який малогабаритний дрон, досить важко помітити, як очима, так і на радарі. А ще складніше збити.

Баражуючи над позиціями цей дрон може визначити координати цілей, а під час артнальоту здійснює коригування вогню в режимі онлайн-передачі даних. 

Вас також можуть зацікавити новини: