скріншот

Росіяни приїжджають в Україну та вступають до лав територіальної оборони, щоб допомагати своїм родичам та друзям протистояти окупантам РФ.

Відео їхніх звернень публікують у мережі.

"Я – громадянин Росії... Але я змушений був прийняти для себе важке рішення та приїхати в Україну, для того щоб допомагати своїм родичам, братам, яких зараз тут вбивають... Дійсно це правда, що російська армія зайшла. І це не антитерористична операція, як кажуть, це справжня війна і геноцид народу. Стріляють касетними, "вакуумними" бомбами. Це не постановка української сторони", – зазначив один з них.

"Російська армія зазнає важких втрат, які, як вона вважає, вдасться якось замилити. Але так не вийде... Кожна людина, яка проти війни, повинна прийняти для себе рішення та щось зробити",– додав він.

За словами ще одного росіянина, він добровільно приїхав в Україну, оскільки більше не було сил дивитися на те, що відбувається:

"Я – громадянин Російської Федерації. Перебуваю на території західної України. Приїхав сюди з Європи. Добровільно, сам, ніхто мене не змушував і не тягнув сюди. Я довго приймав своє рішення, як мені вчинити у ситуації, що склалася, і вирішив вступити в сили територіальної оборони України... Тут реально йде геноцид українського народу, а не спецоперація, як називає її Путін. Звертаюся до всіх, хто мене побачить: зупиніть своїх дітей, синів, чоловіків, батьків – всіх, хто йде воювати в Україну. Інакше вони всі тут і поляжуть".

Вас також можуть зацікавити новини: