Переломним моментом для українського контрнаступу може стати спорядження для розмінування / фото Генштаб ЗСУ

Контрадмірал Військово-морських сил Сполучених штатів Америки у відставці Марк Монтгомері розповів, як пришвидшити український контрнаступ та що може стати переломним моментом у цьому процесі.

Про це він заявив у інтерв'ю Голосу Америки.

"Подивіться, українцям потрібно спорядження для розмінування, правильно? Те, що дозволить їм пройти через мінні поля, щоб прорвати оборонні позиції росіян. По-друге, їм потрібні касетні боєприпаси. І їм би не знадобилися касетні боєприпаси, якби була достатня кількість артилерії, 155-мм снарядів. Але достатньої кількості немає, тому їм потрібні касетні боєприпаси", - зазначив він.

Відео дня

Також, за словами Монтгомері, для пришвидшення українського контрнаступу, дуже корисно було б мати ATACMS, щоб мати можливість завдавати ударів на далекі відстані. 

"Тож, касетні боєприпаси, озброєння для розмінування та ATACMS – три важливих речі. Дивіться, звичайно, добре якби було більше потужностей у повітрі, але не можна на це очікувати в найближчому майбутньому", - заявив він.

Контрадмірал ВМС США у відставці також розповів, що може стати переломним моментом для українського контрнаступу.

"Повітряні сили. Дивіться, США ніколи б не дозволили армії чи морпіхам воювати на землі без забезпечення повітряної підтримки чи одразу після забезпечення панування в повітрі. Жодна зі сторін не має контролю над повітряним простором, жодна зі сторін не має домінування у повітрі", - пояснив він.

На думку Монтгомері, Захід продовжить підтримувати Україну. 

"Українці продемонстрували відданість боротьбі за власну територію, за своє право обирати демократичний спосіб життя. Я вірю, що час на стороні України. Але час не буде на стороні України якщо ми не дамо їм потрібне озброєння. Якщо ми продовжуватимемо надавати необхідну зброю і почнемо робити це своєчасно, час буде на боці України", - зазначив він.

Контрнаступ ЗСУ - головне

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський на початку червня підтвердив, що українські контрнаступальні дії стартували. Пізніше стало відомо, що наші захисники та захисниці звільнили від росіян чимало території на сході та півдні.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Вас також можуть зацікавити новини: