Зеленський відвідає США у вересні / скріншот

Президент України Володимир Зеленський відвідає щорічну зустріч світових лідерів в ООН у Нью-Йорку цього місяця та візьме участь у засіданні Ради Безпеки ООН щодо України. Про це повідомив журналістам у п’ятницю посол Албанії в ООН Феріт Ходжа пише The Guardian.

Президент України приїде на зустріч, яка відбуватиметься з 19 по 25 вересня, щоб особисто представити свою формулу миру.

"Президент виступатиме в Генасамблеї ООН, де говоритиме і про формулу миру, і про створення спецтрибуналу, і про компенсаційний механізм відшкодування втрат. Буде багато двосторонніх зустрічей, зокрема з країнами Глобального півдня, зокрема з інших континентів", - повідомив заступник очільника ОП Ігор Жовква.

Відео дня

У вересні Албанія є главою ради з 15 членів. Світові лідери повинні почати збиратися в Нью-Йорку з 18 вересня на засідання високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. Засідання Ради безпеки щодо України має відбутися 20 вересня.

Інформація про візит Зеленського до США - деталі

Видання Bloomberg з посиланням на обізнані джерела повідомляло, що у вересні президент України Володимир Зеленський, імовірно, здійснить візит до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках засідання Генеральної асамблеї ООН. Очікується, що там він обґрунтує необхідність своєї Формули миру.

Десять пунктів Формули миру Зеленського передбачають заклик до повного виведення російських військ з території України, звільнення усіх воєнних заручників та депортованих українців, а також забезпечення продовольчої і енергетичної безпеки. Також йдеться про безпекові гарантії для України як тільки завершаться бойові дії та про відновлення безпеки довкола окупованої Запорізької атомної електростанції.

Вас також можуть зацікавити новини: