ПТРК "Стугна-П" / фото Генштабу ЗСУ

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи можна з українського протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) "Стугна" потопити російський корабель.

"Катер можна пошкодити, танк можна пошкодити "Стугной", але для корабля "Стугна" - укус комара, дуже слабенький заряд, 10 або 12 кілограмів, - заявив він. - У торпеди як мінімум 500 кілограм тротилу в головній частині, але не кожна торпеда позбавляє судна плавучості. Треба ще влучити у певне місце".

При цьому Жданов нагадав про те, як українським бійцям вдалося потопити російський крейсер "Москва":

"Нам пощастило, що "Нептун" влучив у боєзапас, і стався внутрішній вибух на крейсері "Москва", а друга ракета вдарила нижче ватерлінії, і надходження води зупинити було неможливо".

"Розпакування" українського ПТРК "Стугна" - відео

Нагадаэмо, УНІАН показував "розпакування" українського протитанкового ракетного комплексу "Стугна-П".

Повідомлялося, що цей протитанковий комплекс поставляється в єдиному контейнері, в якому є все: пускова установка, пульт дистанційного керування, універсальний зарядний пристрій, прилад наведення, кабелі для пульта дистанційного керування.

Щоб привести комплекс у бойову готовність, потрібно щонайменше три людини. Номер один розкладає пункт дистанційного керування і кабель. Номер два і номер три розкладають установку та під'єднують прилад наведення.

Вас також можуть зацікавити новини: