Експерт пояснив, чи вплинуть можливі ротації в Міноборони на постачання зброї в Україну / фото mil.gov.ua

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан вважає, що потенційні кадрові перестановки в Міністерстві оборони жодним чином не вплинуть на постачання озброєння Україні.

"Під час війни дуже важливо, щоб профільними силовими відомствами керували люди, які є професіоналами. Саме тому, до прикладу, МВС повинна керувати людина, яка дотична до національної поліції. Міністерством оборони повинна керувати людина, яка має військову освіту. В нас є відповідні закони, за якими такі посади повинні займати не цивільні люди", – наголосив експерт в ефірі "Еспресо". 

Він також пояснив, чому можлива заміна міністра оборони України не матиме негативного впливу на постачання озброєння та відношення західних партнерів. 

Відео дня

"Можливі кадрові ротації в Міністерстві оборони ніяк не вплинуть на постачання зброї від наших партнерів. Оскільки такі питання вирішуються на рівні Генштабу та Пентагону або ж військовими НАТО. Політичні ж аспекти щодо постачання озброєнь виконують офіси відповідних міністерств. Саме тому заміна міністра оборони України негативно не вплине на відношення наших західних партнерів", – зазначив Світан.

Перестановки в Міноборони: що відомо

5 лютого ЗМІ повідомили про те, що міністр оборони Олексій Резніков може бути звільнений наступного тижня. Його посаду може обійняти очільник української розвідки Кирило Буданов.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк прокоментував цю інформацію, відзначивши вкрай ефективну роботу міністра з іноземними партнерами щодо постачання озброєння Україні.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Резнікова переведуть на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва. Він додав, що генерал-майор Кирило Буданов очолить Міністерство оборони.

Наступного дня нардеп та член комітету з питань нацбезпеки Мар'яна Безугла повідомила, що цього тижня український парламент не буде ухвалювати жодних рішень щодо відставки чинного міністра оборони України Олексія Резнікова.

Вас також можуть зацікавити новини: