Американський генерал прокоментував призначення Сирського / Колаж УНІАН / t.me/osirskiy, Скриншот

Генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач військами Сполучених Штатів Америки в Європі Бен Ходжес вважає, що новий Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський стане "неприємним сюрпризом" для окупантів на полі бою.

У відео, опублікованому Генеральним штабом Збройних сил України у Telegram, Ходжес каже, що рішення про звільнення Валерія Залужного було складним для президента Володимира Зеленського, оскільки той був ефективним командувачем, якого поважали солдати, суспільство та союзники.

Водночас генерал зазначає, що таке рішення є прерогативою президента країни. За словами Ходжеса, Сирський - крутий боєць, який має досвід, тим часом росіяни зовсім не раді бачити на чолі української армії ще одного видатного командувача.

"Генерал Сирський, звичайно ж, є офіцером, котрого обрав Президент, щоб той узяв на себе командування українськими Збройними Силами. Це не конкурс краси і не змагання за популярність. Президент обрав офіцера, якого він вважає більш доречним для цієї фази війни", - додав він.

Звільнення Залужного та призначення Сирського: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройними силами України.

На його місце він призначив Олександра Сирського, який раніше був командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

У першій заяві на новій посаді Сирський озвучив завдання, які стоять перед військовим командуванням та армією. За його словами, для успіху необхідні зміни та удосконалення засобів і методів ведення бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: